Landslagssamling i Tønsberg

​Alle deltakere og ledelse ved samlingen. Foto:Per Marstad

Hilde Næss
07.08.2017
6 damer og 4 herrer deltok på landslagsamling i TK-hallen 3. – 6. august.  under ledelse av sportssjef, Jarleif Amdal, og regiontrener i Nordenfjeldske Vektløfterregion, Ronny Fevåg.

Det var duket for både teori og tunge løft denne helgen, og på fredag var Antidoping Norge (ADNO) på besøk. Det var en engasjert landslagsgruppe som møtte foredragsholder, Siri Bynke, fredag ettermiddag. Temaet for dagen var blant annet hvem som kan testes, hva som er forbudt, hvordan dopingkontrollen foregår, farene ved kosttilskudd og meldeplikt. Mange av deltakerne har god erfaring med kontroll og meldeplikt, men flere ga uttrykk for at det var nyttig med en oppfriskning og mulighet til å stille spørsmål. 

I forbindelse med diskusjon om kosttilskudd var foredragsholder inne på hvor viktig det er med varsomhet, og at det kun er ens eget ansvar hva man får i seg. Deltakernes engasjement bar preg av en sterk bevissthet med tanke på denne problemstillingen. Sosiale medier, og hvor sterk påvirkningskraft det har på folk, ble også nevnt som en stor utfordring med tanke på kosttilskudd. Flere unge tyr til kjappe løsninger, og her er det viktig å være sitt ansvar bevisst som forbilde. I tillegg til at idrettens verdigrunnlag er fundamentet for vår virksomhet, innebærer det også et samfunnsansvar. Som Bynke sa: «Du velger ikke å være forbilde, du blir valgt til det». 

Og her mener jeg vi har god grunn til å være stolte av utøverne våre. De viser at det er hard jobbing over tid som gir resultater, og benytter sin posisjon i sosiale medier til å legge vekt på sportslig prestasjon. Som nevnt innledningsvis var det også duket for noen tunge løft denne helgen, og vi har allerede fått en smakebit på hvilken form utøverne våre er i. Dette lover godt for nordisk mesterskap første helgen i september. Referat fra sportssjefen kommer etterhvert på denne siden