British International Open 2019

​Norske trenere og deltakere ved British International Open 2019. F.v: Jarleif Amdal (Landslagstrener), Malin Forberg (trener), Sarah Øvsthus, Sol Anette Waaler, Daniel Roness og Eskil Forås (trener). Foto: privat

Jarleif Amdal
09.06.2019
Tre nordmenn deltok i OL-kvalifiseringsstevnet i Coventry, England i helgen

Stevnet er kvalifisert som et «Bronze-Leve stevne» og hadde samlet drøyt 150 utøvere fra fem kontinenter. Sarah Hovden Øvsthus, Sol Anette Waaler og Daniel Roness var norske deltakere og deltok for egen regning.

Sarah var først ut og hadde en flott konkurranse i kvinnenes 55kg klasse. Sarah greide alle rykkene sine på 79kg, 81kg og til slutt ny nordisk rekord med 83kg. Dette plasserte hun som nr. 2 bak rumenske Andries som fikk en kg mer enn Sarah. I støt virket imidlertid den rumenske jenta reservert og Sarah kunne relativt enkelt sikre gullet med sitt første støt på 99kg. Andries høynet friskt til 102kg i siste løft men måtte gi tap. Sarah fortsatte flyten i konkurransen og oppnådde forbundets A-krav til VM med et flott støt på 102kg og satte sin andre nordisk rekord sammenlagt på 185kg i samme slengen. Sisteløftet på 104kg ble imidlertid for tungt i overstøtet. 185kg sammenlagt holdt likevel til gull i 55kg klassen.


Daniel Strømsborg Roness løftet i herrenes 73kg klasse på fredag og var meldt i god form. Daniel så pigg ut på oppvarmingen og førsteløftet på 117kg så nesten for lett ut da han måtte slippe vekta bak. Det ble derfor høynet videre til 121kg som dessverre var likedan. Sisteforsøket på samme vekt kom greit på plass men dessverre litt passivt i draget slik at Daniel fikk løftet underkjent for etterpress. Dermed ble det tre underkjente rykk for Daniel som dermed ble stående uten resultat og fikk da heller ikke gjennomføre en støtkonkurranse. Med tanke på den fysiske kapasiteten Daniel åpenbart besitter var dette ergerlig og vi regner med at han kommer sterkere tilbake neste gang.

 
Siste nordmann i aksjon var Sol Anette Waaler som løftet grytidlig i den første pulja på lørdagen. Etter en fin oppvarming satt 82kg relativt greit på plass i første forsøk og det ble høynet videre til 85kg i neste. Som med Daniel kunne man se at den fysiske kapasiteten var god nok men rytmen stemte ikke helt og Sol greide ikke å fiksere de 85kg over hodet i rykk i dag. Etter rykk lå Sol som nummer to 10kg bak en amerikanske jente og to kg foran to britiske. Vi fokuserte derfor i første omgang å sikre sølvet sammenlagt. 105kg i første støt satt greit på plass for Sol og det var da ingen som kunne true henne om sølvmedaljen. 108kg i andreløftet kom litt frempå i vendingen og måtte slippes. For å få litt bedre tid høynet vi videre til 109kg men også dette ble litt for tungt i dag. Sol ble dermed stående med 187kg sammenlagt. McLendon fra USA som altså rykket 92kg bommet seg ut av konkurransen med å misse alle støtene sine på 111kg slik at Sol dermed ble vinner av 59kg klassen og tok hjem det andre gullet til Norge.