EM Masters 2018 i Budapest

​Børge Aadland, regjerende europamester

Jan Nystrøm
04.02.2018
Alt er klart for påmelding til Europamesterskapet for veteraner i Budapest, som avvikles i perioden 15.-24 juni.
Kjære veteranvenner,

Som tidligere praksis, starter mesterskapet med de eldste deltakerne på lørdag og avsluttes med de yngste klassene påfølgende lørdag. Det har forekommet endringer i det foreløpige tidskjema, avhengig av antall påmeldte, og det anbefales derfor å avvente endelig tidsskjema eller legge inn litt slakke i tid hvis du ønsker å være tidlig ute med flybestilling.

Arrangøren har inngått avtale med to hoteller, «Berlin» og «Canada», som holder trivelige priser. Det vil være både praktisk og hyggelig om vi kunne bo på samme hotell. Jeg har reservert på Hotell Canada for egen del.  

Før du går i gang med online påmeldingen, sjekk kvalifiseringskravet for din alders og vektklasse, som du finner under dokumentarkivet på hjemmesiden til NVF. Fristen for påmelding er satt til 30. april. Påmeldingsavgiften refunderes ikke. Klikk her for å komme til påmeldingssiden. 

Norske veteranløftere holder et høyt internasjonalt nivå og har i de siste årene hentet hjem en haug med medaljer og fine plasseringer. Hvis du lurer på hvordan du ligger an i din alders- og vektklasse, så kan du gå inn på www.rudi-seidel.de. Her finner du resultatene fra de siste 15 årenes EM og VM. Dette blir min EM deltakelse nr. 16. I noen av disse har jeg vært eneste deltaker fra Norge og i andre har jeg hatt hyggelig reisefølge. Naturlig nok hadde vi en rekordartet deltakelse i København i 2014 og i Halmstad i fjor og ekstra hyggelig er det at vi ser en økning i deltakelsen fra våre kvinnelige veteraner. Mitt inntrykk er at de som deltar for første gang i disse mesterskapene, er overrasket over det høye nivået på arrangementet og den fine stemningen som hersker.

Budapest er regnet som en av Europas vakreste byer og det anbefales å legge inn noen ekstra dager for sightseeing for de som ikke har opplevd byens mange severdigheter, rikholdige kultur og restaurantliv.

Jeg håper å se mange norske veteraner i Budapest. Selv regner jeg EM som like gjevt som VM i og med at de beste veteranene i verden hører hjemme i Europa. Som dere allerede er informert om, er flere tidligere østeuropeiske land utelukket fra deltakelse i årets EM og VM. Det innebærer en markering av ren idrett. Dessverre har også veteranløftingen vært hjemsøkt av juksere og jeg håper at dette er et skritt i retning av en renere idrett og mere rettferdig konkurranse. 

Beste hilsen
Jan