EM Senior - Damer 64kg

​Marit Årdalsbakke jubler for en solid rykkserie med to norske rekorder og 92kg som best. Foto: Tiril Tøien NVF

Jarleif Amdal
09.04.2019
Norske rekorder på mesterskapets fjerde dag

Marit Årdalsbakke leverte en god konkurranse da hun vant C-gruppa i 64kg klassen. Årdalsbakke startet når alle de andre konkurrentene var ferdig med sin rykk konkurranse og satte både 87kg, 90kg og 92kg flott på plass. De to siste forsøkene var også norske rekorder.

Marit er som kjent meget god i rykk men har slitt litt med å få overstøtene til å sitte enkelte ganger. Oppvarmingen gikk likevel såpass bra at det ble høynet til 102kg som satt meget bra på plass og dagens tredje norske rekord, 194kg sammenlagt, så dagens lys. Høyningen til 105kg for å greie B-kravet til årets VM ble ansett som en høyst oppnåelig resultat med det gode førsteløftet. Dessverre falt Marit tilbake til gamle synder og bommet begge de to siste forsøkene sine.

64kg klassen var mesterskapets største med totalt 24 deltakere og ble vunnet av fjorårsmesteren Toma fra Romania med ny europarekord i rykk på 111kg og 128kg i støt. Sølvet gikk til Lepsa, også hun fra Romania, med 102kg i rykk og 127kg i støt mens Smith fra Storbritannia kapret bronsen med 96kg i rykk og 128kg i støt. Marit plasserte seg til slutt som nr. 15.

C-gruppa med Marit Årdalsbakke kan dere se i opptak her.