EM Senior - Damer 71kg

​Ruth Kasirye løftet seg til en 5. plass i sitt ellevte senior EM i Batumi, Georgia. Foto: Stian Grimseth NVF

Jarleif Amdal
11.04.2019
Nok en norsk rekord på mesterskapets femte dag

36 år gamle Ruth Kasirye var siste norske kvinne ut i årets EM og var plassert i A-gruppa i 71kg klassen. Dette var Ruth sitt første internasjonale stevne på fire år og hun startet derfor litt nervøst med å bomme begge sine første rykk på 93kg. I tredjeforsøket hentet hun imidlertid frem sin store rutine og satte vekta bestemt på plass.

Førstetøtet på 112kg bød ikke på noen nevneverdig utfordring for Ruth og hun gikk videre på 116kg som også satt elegant på plass. Dette løftet var også en forbedring av sin egen norske rekord i klassen med 1kg. Sisteløftet på 118kg ble underkjent i dag.

Ruth deltok i sitt første EM så langt tilbake som i 2005 i Sofia, Bulgaria. Deretter har det blitt hele 10 starter til inkludert årets mesterskap. Om det blir flere vites foreløpig ikke ifølge hovedpersonen selv. Ruth er for øvrig den eneste norske vektløfteren som har tatt medalje på EM i tre ulike vektklasser – 58kg, 63kg og 69kg. Totalt har hun seks EM medaljer i samlingen sin.

I år endte Ruth på en 5. plass i 71kg klassen. Suveren vinner ble Romanova fra Russland med 112kg i rykk og 128kg i støt. Sølvet gikk til Godley fra Storbritannia med 93kg i rykk og 123kg i støt mens Molie fra Romania tok bronsen med 101kg i rykk og 114kg i støt. I denne klassen fikk vi også den første nordiske medaljen i mesterskapet som gikk til svenske Åkerlund med 118kg i støt.