EM Senior - Damer 55kg

​Rebekka Tao Jacobsen leverte et sterkt resultat i A-pulja i 55kg klassen ved årets EM i Batumi. Foto: Tryggve Duun NVF

Jarleif Amdal
07.04.2019
Norge stilte med to utøvere i 55kg klassen i årets EM i Batumi, Georgia

Rebekka Tao Jacobsen og Sarah Hovden Øvsthus leverte gode resultater på mesterskapets andre dag. Begge de norske utøverne var plassert i A-gruppa som bød på mye spenning og dramatikk i kampen om medaljene. 

Rebekka var først ut og startet med et lett rykk på 76kg før hun bommet sitt andre løft på 78kg. I det tredjeforsøket satt derimot vekta bestemt på plass i et veldig bra løft. Sarah startet med 77kg og fulgte opp med 79kg i andre forsøk. Tredjeløftet på 81kg var på strake armer men en smule i bakkant slik at hu måtte slippe den. 

I støt startet begge de norske jentene på 100kg hvor da Sarah som hadde ett kg på Rebekka etter rykk tok ledelsen. Begge valgte 103kg i andre forsøk hvor begge bommet i overstøtet. Sarah gikk for omforsøk på samme vekt men greide ikke å reise seg og ble dermed stående med 100kg i støt. Rebekka støtet 103kg i et flott siste forsøk men løftet ble dessverre omgjort av juryen på grunn av etterpress i høyrearmen. 

Rykkonkurransen ble vunnet av italienske Magistris med 90kg som var ny europeisk rekord for juniorer. 20 åringen skadet seg uheldigvis på sitt siste rykkforsøk og måtte gi tapt på alle støtforsøkene på 106kg. Ershova fra Russland rykket også 90kg og satte standarden sammenlagt med et støt på 108kg. Fjorårets mester, Lochowska fra Polen, fikk bare med seg startvekten i rykk på 87kg men leverte et praktfullt støt på 112kg og forsvarte tittelen sin. Bronsen gikk til Novitskaia fra Russland på 190kg sammenlagt. Sarah endte opp som nr. 10 med 179kg sammenlagt mens Rebekka endte på 12. plass en kg bak. Tyrkiske Coban endte som nr. 17 i rykk, slått av begge de norske jentene, snek til seg en bronsemedalje i støt med et løft på 106kg og plasserte seg mellom Sarah og Rebekka sammenlagt. Ikke langt opp til en medalje her altså. Begge de norske jentene presterte bedre enn i fjor og nærmer seg medaljene mer og mer for hvert år.


 Sarah Hovden Øvsthus var best av de norske med en 10. plass sammenlagt. Foto: Tryggve Duun NVF

Mesterskapet i Batumi fortsetter utover hele neste uke frem til lørdag da Georgias egen superstjerne, Lasha Talakhadze, avslutter showet i den tyngste herreklassen. Norges deltakere konkurrerer på følgende dager (norsk tid):

Mandag 8. april kl 11:15
59kg kvinner – B-gruppe: Sol Anette Waaler og Ine Andersson
 
Tirsdag 9. april kl 09:00
64kg kvinner – C-gruppe: Marit Årdalsbakke
 
Onsdag 10. april kl 15:53
71kg kvinner – A-gruppe: Ruth Kasirye

Fredag 12. april kl 08:45
+109kg menn – B-gruppe: Kim Eirik Tollefsen

 A-gruppene sendes på Eurosport mens øvrige gruppe streames live på følgende side: http://www.ewfed.com/ewf-senior-weightlifting-championships-batumi-2019-results-and-live-streaming.html