EM Senior - Damer 59kg

​Sol Anette Waaler var best av de norske i dagens konkurranse under EM i Batumi, Georgia. Foto: Tryggve Duun NVF

Jarleif Amdal
08.04.2019
Offensiv løfting av de norske jentene under EM i dag

Sol Anette Waaler og Ine Andersson satset tøft i dagens konkurranse under EM i Batumi, Georgia. Begge jentene var plassert i B-puljen i 59kg klassen og var begge med å kjempe om de beste resultatene i gruppa. Ine startet med en bom på 82kg i rykk før hun tok vekta greit i andre forsøk. Sisteløftet på 85kg så ikke tungt ut men var dessverre litt i bakkant slik at hun måtte slippe vekta. Sol innledet med et lett førsterykk på 83kg før hun dro rundt 85kg i andre forsøket. 86kg i det tredjeløftet var oppe på strake armer men litt i fremkant slik at det ble en bom.

I støt var Ine først ut av de norske jentene med et lett åpningsløft på 102kg før hun tok en heftig 5kg høying opp til 107kg. En så stor høyning førte til en meget lang pause og andre løftet ble derfor litt halvhjertet. Siste forsøket var noe bedre men dessverre ble det en bom i overstøtet og Ine ble dermed bare stående med begynnervektene sine i dag. Sol var den som startet høyest i støt og innledet med et lett løft på 106kg men det ble dessverre underkjent for etterpress i høyrearmen. Omforsøket satt imidlertid bestemt på plass. Sisteforsøket på tangering av sin egen norske rekord på 109kg ble dessverre litt for tungt i vendingen i dag.


 Ine Andersson fikk bare begynnerløftene i sin konkurranse i 59kg klassen under EM i Batumi. Foto: Tryggve Duun NVF

Vektklassen ble vunnet av Rebeka Koha fra Latvia som fikk 101kg i rykk og 120kg i støt. Russland tok de øvrige medaljene med Aleeva på 94kg i rykk og 120kg i støt mens Kozlova fikk bronsemedaljen på 96kg i rykk og 117kg i støt. Sol ble best av de norske med en 15. plass og Ine ble til slutt nr. 18.

B-pulja med de norske deltakerne kan sees i sin helhet her.