EM senior klasse 85 kg

​Roger Behrman Myrholt i rykk. Foto: Özlem Dirik.

Jarleif Amdal
30.03.2018
Roger Behrmann Myrholt, IF Tønsberg-Kameratene, konkurrerte i går i mennenes 85kg klasse i EM i vektløfting i Bucuresti, Romania.

​Roger løftet i C-gruppa og presterte et akseptabelt resultat i sitt første senior EM.

I rykk åpnet Roger med et lett løft på 132kg og det ble høynet til 136kg i andre forsøk. Andreløftet syntes heller ikke å være noe problem for Roger som virket å være i fint driv og det ble forlangt 140kg til Roger sitt siste rykk. Draget på 140kg var stabilt og fint og vekta føk opp, dessverre ble forsøket underkjent 2-mot-1 dommerstemme for etterpress.

Oppvarmingen i støt ble, av ulike grunner, litt uryddig og det virket som om Roger ikke kom helt inn i en god rytme i vendingene på de siste løftene sine. Likevel vet man at dette ofte er ting som plutselig kan løsne på konkurranseplattingen så vi valgte likevel å høyne startvekten i støt til 170kg. Første forsøk satt bra og vi bestemte oss da for å kjøre på med et forsøk på norsk rekord med 176kg i andreløftet men forsøket ble halvhjertet og Roger bommet i vendingen. Med tanke på at Roger løftet i C-gruppen uten noen andre å forholde seg til valgte vi å utfordre kapasiteten hans enda mer og høynet derfor videre til 180kg i tredje og siste forsøk. Draget på denne vekta var bedre enn i forrige forsøk men det ble dessverre for tungt i dag.

Sammenlagtresultatet på 306kg er det beste resultat Roger har gjort på en internasjonal konkurranse og holdt til å vinne C-gruppa. Hvilken plassering det holder til i sammendraget blir avgjort etter at B- og A-gruppa er ferdig senere i dag.