Kvalifiseringskrav VM 2018

Jarleif Amdal
14.08.2018
Styret har vedtatt at det skal utformes både A- og B-krav i de nye vektklassene til årets senior VM i Turkmenistan i november

NVFs styre vedtok på styremøte 07.07.18 at det skal utformes både A- og B-krav i de nye vektklassene til årets Verdensmesterskap i vektløfting som avholdes i Ashgabat, Turkmenistan i november. Bakgrunnen for dette er det Internasjonale Vektløfterforbundets nye kvalifiseringsregler til OL som kun tillater at utøvere kvalifiserer seg individuelt. For at en utøver skal kunne kvalifisere seg til OL i Tokyo 2020 er det avgjørende at vedkommende deltar på VM allerede i år. Innførelsen av dette nye kvalifiseringssystemet og de nye vektklassene, sammen med IWFs sanksjoner imot land med en befengt dopingproblematikk, gjør at man nå ikke vet eksakt hvilket nivå som kreves for å nå de Olympiske Leker. Ved å utforme et B-krav ønsker NVF å tenke fremover og gi flere utøvere muligheten til å kunne kvalifisere seg til OL i Tokyo selv om de ikke holder et like høyt nivå nå, to år før lekene starter. B-kravet er likevel lagt på et nivå NVF mener at aktuelle utøvere bør være på i 2018 om de skal kunne greie å kvalifisere seg til OL om to år samtidig som det er høyst oppnåelig for flere av våre beste utøvere som ennå ikke har nådd A-kravet.

A-krav

En utøver som oppnår A-kravet til VM vil få hele sin tur dekket mot en mindre egenandel. Denne egenandelen varierer i størrelse etter hvor i verden mesterskapet avholdes og hvor store NVFs totalkostnader til mesterskapet er. Egenandelen for A-utøvere inngår i NVFs totale egenandelsgrense (for alle representasjonsoppdrag gjennom hele året) som er kr 15 000,- pr. klubb.

B-krav

Utøvere som oppnår B-kravet til VM betaler en større egenandel enn A-utøvere. Resterende kostnader til mesterskapet, utover denne egenandelen, dekkes av NVF. Egenandelen til B-utøvere varierer i størrelse alt etter hvor i verden mesterskapet avholdes og hvor store NVFs totalkostnader til mesterskapet er.

For årets mesterskap er egenandelen for B-utøvere på kr 10 000,- pr. utøver.

Denne summen inngår ikke i NVFs totale egenandelsgrense (for alle representasjonsoppdrag gjennom hele året) som er kr 15 000,- pr. klubb.

Videre kreves det at alle utøvere som deltar på stevner som står på IWFs terminliste må rapportere utøverinformasjon gjennom ADAMS i forkant av mesterskapet. For verdensmesterskap er denne grensen satt opp til 3 måneder før mesterskapet starter. Det vil si at utøvere som ikke har rapportert utøverinformasjon fra og med 01.08.18 ikke oppfyller IWFs kriterier til deltakelse i årets VM og vil bli nektet deltakelse.

Kvalifiseringskravene finner dere her

Jarleif Amdal