Landslagssamling i Naustdal

​Landslagsutøvere, rekrutter og trenere under "Tambartrollet". Bak f.v: Roger Myrholt, Mats Olsen (rekrutt), Ine Andersson, Håvard Grostad og Kim Eirik Tollefsen. Forav f.v: Larisa Izumrudova (trener), Zekiye Nyland, Marit Årdalsbakke, Sarah Øvsthus (rekrutt), Kim Aleksander Kværnø (rekrutt), Kristin Solbakken (rekrutt) og Jarleif Amdal (Landslagstrener)

Jarleif Amdal
30.08.2018
Årets tredje landslagssamling for senior ble avholdt i Naustdal 23-26. august

Som et ledd i NVFs Strategiplan 2017-2024 om å satse på aktiviteten ute i vektløfterregionene er det naturlig at NVFs Landslagsprosjekt legger enkelte av sine treningssamlinger ute i regionene. Denne gangen gikk turen til Nord-Vestlandet Vektløfterregion og med Tambarskjelvar IL som arrangør. Tambarskjelvar IL har mange års erfaring med å arrangere både samlinger og stevner på høyt internasjonalt nivå og leverte utmerkede fasiliteter til landets beste vektløftere.

Utøvere og trenere ble innkvartert i «Tambarhuset» bare et par minutters gange fra hallen som gav oss stor frihet til å styre dagene selv uten stress. Dessuten var det skaffet egen kokk som laget mat til utøverne hver dag. Treningen foregikk i Tambarskjelvars flotte klubblokale med topp moderne utstyr fra EM 2016 og som gav forutsetninger for solide økter hele helga. På fredagen fikk vi også tid til en tur på Sunnfjord Spa som gav oss gratis tilgang til både basseng og sauna.

Tema for samlingen var «Mindset og stressmestring» hvor det ble diskutert hvilke mentale utfordringer man står ovenfor som toppidrettsutøver, både på trening og konkurranse, og hvilke teknikker og tankesett man kan benytte seg av for å håndtere disse utfordringene. Et par av teknikkene ble også prøvd ut i praksis da alle utøverne gjennomførte en tung økt på lørdagen som en del av oppkjøringen til NM 5-kamp i Stavern senere i høst. På denne økta fikk også arrangørklubbens yngste utøvere være med å se hvordan våre beste utøvere trener, noe vi håper kan være inspirerende til å bringe frem nye talenter i idretten vår. Det å bruke Landslagsutøverne våre som ambassadører mot våre yngre og lovende vektløftere er noe man bør gjøre oftere, gjerne gjennom en felles økt under en Landslagssamling i regionen. Dette blir da en måte å gi noe tilbake til klubbene som arrangerer slike samlinger. En stor takk rettes til Tambarskjelvar IL som ordnet med gode fasiliteter og logistikk slik at vi alle fikk en flott treningshelg i Naustdal.

Jarleif Amdal

Sportssjef og Landslagstrener