Maren Fikse i rekordform.

​Maren Fikse,Gjøvik AK med de to andre medaljevinerne, Vilde Sårheim, Breimsbygda IL og Amalie Straume, Trondheim AK. Foto:T.Duun.

Arne Grostad
01.05.2018
Av flere gode prestajoner ved NM junior var det allikevel Gjøvik AKs Maren Fikse som stjal showet.

Årets NM junior ble arrangert i Stavern 28 april. Arrangør var den driftige klubben Larvik AK. Dette var det første mesterskapet etter at de var kommet tilbake til Stavernhallen etter påbyggingen. Den "eldre" hallen ble benyttet til konkurransen mens klubbens  nye treningslokalet ble benyttet som oppvarmingsarena, en god kombinasjon.

Ved Maren Fikses pulje 75 kg var Aage Sletsjø speaker. Han har opplevd mye innen vektløfting, men uttalte at han aldri hadde opplevd at en utøver startet over norsk rekord som Maren gjorde. Hun endet på 82 kg i rykk og 96 kg i støt etter seks godkjente løft. Norske rekorder i alt. Og det ble gode 212 poeng! Ingen har bestridet hennes talent så det var godt å se at hun nå tok et stort steg fremover.Det kan nevnes at hun deltok på landslagets samling forrige uke ved Toppidrettssentret. Det satte  hun stor pris på og håpet det kunne gjentas.

Blant gutta var Marcus Bratli, AK Bjørgvin beste løfter foran Kim Aleksander Kværnø, Hitra VK og Robert Andre Moldestad, Breimsbygda IL.

Resultater:
48 kg: 1. Emma Bergstein Bergh fra Tønsberg-kameratene.
53 kg: 1. Tiril Boge, AK Bjørgvin, 2. Ronja Lenvik, Hitra VK, 3. Åse Johanne Berge, Hitra VK.
58 kg: 1. Hanna Rullestad, Haugesund VK. 2. Ida Vaka, Tysvær VK, 3. Lise Nordahl Eide, Haugesund VK.
63 kg: 1. Sofie Prytz Løwer, Larvik AK. 2. Andrine Sandved Hestenes, Haugesund VK. 3. Oda Helen Sunde Svendsen, Jølster IL
69 kg: 1. Martine Warvik Hasseløy, Haugesund VK. 2. Cathrine Horneland, Haugesund VK. 3. Ida Regine Thorstensen, Tromsø AK.
75 kg: 1. Maren Fikse, Gjøvik AK 2.Vilde Sårheim, Breimsbygda IL. 3.Amalie Straume, Trondheim AK.
90 kg: 1. Åshild Haugsgjerd, Haugesund VK. 2. Kristina Støfring, Jølster IL.
 +90 kg: 1.Tiril Andrea Skeie Sætran.

62 kg: 1. Marcus Bratli, AK Bjørgvin, 2. Kim Aleksander Kværnø, Hitra VK.
69 kg: 1. Bendik Dalen, Stavanger VK, 2. Robert Andre Moldestad, Breimsbygda IL.
77 kg: 1. Øystein Aleksander Skauge, Nidelv IL. 2. Aron Süssmann, Stavanger VK. 3. Remy Aune, Hitra VK.
85 kg: 1. Dennis Lauritsen, Larvik AK. 2. Håkon Eike Litland, AK Bjørgvin. 3. Sigurd Kristoffer Notøy, AK Bjørgvin.
94 kg: 1. Daniel Solberg, Tønsberg-kameratene. 2. John Vidar Lund, Lenja AK. 3. Mikal Akset, Hitra VK.
105 kg: 1. Ole-Kristoffer Sørland, Breimsbygda IL.
+105 kg:1. Kristen Brosvik, AK Bjørgvin. 2. Ragnar Holme, Tambarskjelvar IL.