Kim Eirik Tollefsen forsvarte kongepokalen

​Kim Eirik Tollefsen støter 200 kg under NM i Stavern. Foto: Tryggve Duun

Arne Grostad
03.03.2019
Kim Eirik Tollefsen, Tønsberg Kameratene, tok hjem en ny kongepokal og var utilnærmelig under helgens NM i vektløfting i Stavern. Med resultatet 155 kg i rykk og 200 kg i støt tok han sin 7. kongepokal.

Klasse 67 kg

Etter en lang opptreningsperiode var Daniel Roness fra Spydeberg Atletene tilbake til gamle høyder og vel så det. Med 119 kg i rykk og 148 kg i støt ble han en sikker vinner i klasse 67 kg. Han satte norske rekorder i rykk og støt og sammenlagt. Alle var også nordiske rekorder. En solid poengsum på hele 266,51 gjorde at han var med i teten i kampen om årets kongepokal.

Klasse 73 kg
I likhet med Daniel  overrasket Jantsen Øverås,Tambarskjelvar IL  stort med svært god løfting.
Norsk mester med resultatene 121 kg i rykk og sammelagt 267 kg. Godt å se han tilbake i så god form.

Klasse 81 kg
Spydeberg Atletenes Tomas Fjeldberg, Spydeberg Atletene  ble en av klubbens mange norske mestere denne dagen.
Han vant klasse 81 kg etter god innstas. Resultatet ble 125 kg i rykk og 140 kg i støt

Klasse 89 kg.
Håvard Grostad,Nidelv IL fikk med seg 134 kg i rykk og med 158 kg i støt  holdt til gull også i år.
Han ble hardt utfordret av Mats Olsen, Tønsberg Kameratene som  rykket 126 kg. Med 167 kg i støt kunne han vinne men han  lyktes ikke med det denne gangen.

Klasse 96 kg.
Leik Simon Aas,T & IL National tok gullet her med serien 116 - 152. Han har i mange år vært en medalje vinner, nå ble det gull.

Klasse 102 kg.
Phillip Houghton, AK Bjørgvin vant etter god innsats med 117 kg i rykk og 161 kg i støt.
Veteranløfter og klubbkamerat Børge Aadland, AK Bjørgvin yppet seg i år også, det endte med en fin andreplass.

Klasse 109 kg.
Tor Kristoffer Klethagen, Gjøvik AK var også i god form og sikret seg mesterskapstittelen i år.

Klasse + 109 kg

Kim Eirik Tollefsen,Tønsberg-Kam. forsvarte kongepokalen fra de siste årene og vant sin 7de pokal med 155 kg i rykk og 200 kg i støt. Det virket lovende med tanke på deltakelse i Europamesterskapet i Georgia i april. Hans kongepokalvinner poengsum ble 371,93.

Junioren Ragnar Holme fra Tambarskjelva IL viste imponerende løfting og fikk resultatet 130 - 170. Nye norske rekorder for juniorer.