Elverum Atletklubb: endelig vektløfting på agendaen i Hedmark igjen

​Foran: Robin Thorstensen (varamedlem i styret). Fra venstre: Emil Martinovic (medlem), Richard Fjærgård (revisor), Marianne Olsen (nestleder), Michael Rosenberg (styremedlem) og Robert Grønland (leder).
Foto: Håvard Mikkelsen.

Robert Grønland
01.11.2018
Endelig er ventetiden over for de som har savnet en vektløfterklubb i Hedmark!
 Onsdag 17. oktober 2018 ble det formelle stiftelsesmøtet i Elverum Atletklubb avholdt.

EAK har sitt utspring fra ildsjeler i CrossFitmiljøet på Elverum, og vil ha et tett samarbeid med CrossFit Elverum også i tiden fremover. Klubben teller ved oppstarten 12 medlemmer, 4 kvinner og 8 menn. Alle ble introdusert for vektløfting gjennom CrossFit. Vi har håp om å minst doble antall medlemmer så snart alle godkjenninger er på plass og vi kan åpne for innmeldinger. Kanskje finnes det også andre vektløftere i Hedmark som har savnet tilbudet om en klubb?

Interessen for å fordype seg i vektløfting har utviklet seg over tid, og første steget mot egen klubb var at noen ivrige løftere søkte seg til regionens nærmeste klubb, nemlig Gjøvik Atletklubb. Her ble vi svært godt tatt i mot og interessen for vektløfting fortsatte å vokse. Etter å ha hatt med en god håndfull på instruktørutviklingskurs hos Gjøvik Atletklubb fant man ut at man hadde en god kjerne å bygge videre på, og ideen om å starte en egen klubb var sådd. Så selv om det er trivelig å reise til våre venner på Gjøvik, er det greit å ta skjeen i egne hender og starte en klubb slik at vi kan bruke mere tid på å trene og mindre på å reise.

Elverum Atletklubb mangler fortsatt mye, men har et godt håp om å få på plass flere trenere og egne dommere i løpet av første halvår 2019. Utstyr til å trene med har man rikelig tilgang på i lokalene til CrossFit Elverum. Men vi mangler utstyr for å avholde stevner. Dette håper vi også at vi lykkes med å få i havn i løpet av 2019. Mange av oss kommer nok også til å holde kontakt med det gode miljøet i Gjøvik Atletklubb, og håper vi på sikt kan skape en like trivelig og inkluderende klubb som de har på Gjøvik. Det er mange sterke folk i Hedmark, så vi har stor tro på at vi på sikt kan fostre opp noen kapable vektløftere også her. Klubben huser allerede to ferske regionsmestere i veteranklassen. Riktignok ble tittelen vunnet for Gjøvik Atletklubb. Men man har godt håp om å gjenta bedriften neste år. Første viktige hendelse for oss i klubben blir nå dommerkurs i januar og vi håper også å stille med flere løftere i Østlandsmesterskapet i slutten av januar.

Elverum Atletklubb takker for all hjelp og støtte fra Gjøvik Atletklubb, Østlandet Vektløfterregion og Norges Vektløfterforbund i forbindelse med oppstarten av klubben vår.

Robert Grønland, leder i Elverum Atletklubb