Nordisk ungdomssamling i Rovaniemi

Jostein Frøyd
31.01.2018
​På samlingen var det deltakere fra Island, Danmark, Finland og Norge.
Norge stilte med fem løftere og én trener på den 3 dager lange samlingen. Vi var representert med Helene Skuggedal, Sofie Prytz Løwer, Dennis Lauritsen(fra Larvik), Øystein Skauge(fra Nidelv) og Aron Sussmann(fra Stavanger) og trener var Jostein Frøyd.

Det ble en økt torsdag og to økter lørdag og søndag. Og korte morgen økter for å våkne på morgenene, hvor fokus var å vekke igang kroppen og forberede den til øktene etterpå, men også å trene balanse og koordinasjon. På hoved øktene ble det gjort mange gode løft og det ble satt noen perser. Blant annet løftet Aron sitt første støt på 100 kg, Øystein st vendte 115 kg og var nærme på 120. Sofie løftet 73 kg i st vending. Helene nærmet seg perser igjen etter noen rolige uker før nyttår og Dennis rykket 100 flott og var nærme på 106. I Rovaniemi er det 20 løftestasjoner i treningsrommet så det er god plass for store samlinger, så de Norske løfterne disponerte en rekke som bestod av 4 plattinger.

På korte samlinger som dette så blir fort dagene fylt opp med aktivitet. Her fikk utøverne være med på å besøke Rovaniemis største attraksjon Julenissen på dagen fredag og lørdag ble det aking i en lang bakke på gnistrende vinterføre og under 15 minusgrader.

Vi fikk og et bra foredrag av en tidligere vektløfter om skadeforbygging, og opptrening av kneplager og skader i knær. Foredraget var på slutten av en veldig lang fredag, men det var et aktivt publikum og utøverne deltok godt i diskusjoner og med spørsmål. 

Ellers på senteret er det flotte fasiliteter for mat og overnatting i samme bygget. Siste kvelden ble det og en duell mellom alle i bowling inne på senteret, som en del av en sosial avslutning på samlingen.