Norske rekord av Roger B. Myrholt i NM

​Arkivbilde av Roger B. Myrholdt.

Av Arne Grostad
17.02.2018
Mange gode prestasjoner ved NM så langt. Ny norsk rekord av Roger B. Myrholt med 175 kg i støt i klasse 85. Foreløpig stevne protokoll legges i dokumentarkivet.
Arrangør av årets norske mesterskap var Tambarskjelvar IL.
Klasse 62 kg:
Det ble Marcus Bratli fra AK Bjørgvin ble årets første norske seniormester. Han resultat ble 90 kg i rykk og 116 kg i støt. Sølv til Kim Aleksander Kværnø, Hitra VK med resultatet 196 kg. Begge disse er juniorløftere.

Klasse 69 kg menn:
Daniel Roness, Spydeberg Atletene vant klasse 69 kg menn med totalt 225 kg. Runar Klungervik fra Hitra VK vant sølvmedaljen med 204 kg. Deretter fulgte Robert Andre Moldestad, Breimsbygda IL med 201 kg. Her gratulerer sølvvinneren i kl 62 kg Kim Aleksander Kværnø sin klubbkamerat Runar Klungervik med samme valør i kl 69 kg.

Klasse 77 kg menn:
Jansen Øverås fra arrangørklubben Tambarskjelvar IL løftet inspirert på hjemmebane og ble norsk mester i klasse 77 kg. Han gjorde 117 kg i rykk og 140 kg i støt. 10 kg bak kom Larviks Johan Fredrik Murberg. Bronse til Christiania AKs Fredrik Kvist Gyllensten med totalt 235.

Klasse 53 kg kvinner:
Storfavoritten Sarah Hovden Øvsthus fra AK Bjørgvin fikk med seg 76 kg i rykk som ble grunnlaget for klasseseiren og forhåpenligvis til å vinne HMK pokal. I støt ble det tellende 97 kg. Sølvvinner ble Rebekka Tao Jacobsen, Larvik AK som ble stående med 73 kg i rykk og 94 kg i støt. Bronsemedalje til Sandra Trædal fra arrangørklubben. Aldri har hun løftet så bra! Pers i både rykk og støt hhv 68 kg og 90 kg.

Klasse 58 kg kvinner:
Det  skulle bli en solskinnshistorie for Sol Anette Waaler fra Trondheim AK. Ny pers i rykk med 80 kg og i støt med 103 kg. Suveren vinner foran Kamilla Storstein Grønnestad fra Tysvær VK. Hun gjorde 69 i rykk og 83 i støt. Og Nidelvs Kristin Solbakken kapret bronsemedaljen med 65 kg i rykk og 85 kg i støt. .

Klasse 63 kg  kvinner:
Den ble fantastisk spennende. Ine Andersson fra arrangørklubben var favoritt men ble utfordret at Tysvær VKs Zekiye Nyland. Ine vant tilslutt med 85 kg i rykk og 106 kg i støt, Et godt forsøk på å gå opp i ledelsen ift å vinne Kongepokalen med et forsøk på 108 kg, lyktes ikke. Zekiye ble sølvvinner med 86 kg - 104 kg. Bronse til Celine Mariell Bertheussen, Spydeberg Atletene med 66 kg i rykk og 86 kg i støt

Klasse 85 kg menn:
Her var Roger B. Myrholt favoritt. Og han innfridde med 137 kg i rykk og ny norsk rekord i støt med 175 kg.Klubbkamerat Mats Olsen ble nummer to med 120 kg i rykk og 157 kg i støt. Nummer tre kom Yngve Apneseth fra Tambarskjelvar IL med 120 kg i rykk og 156 kg i støt. Bildet viser en fornøyd Roger som nå ser frem til EN i Romania i påsken.

I klasse 69 kg kvinner:
I flere klasser var det klare favoritter ved lørdagens mesterskap. Og de fleste innfridde. I klasse 69 kg var Tambarskjelvar ILs egen Marit Årdalsbakke en klar favoritt.  Det ble gull og ble personlige rekorder med 91 kg i rykk og flott 105 kg i støt. Nummer to ble Janne Skorpen Knudsen fra AK Bjørgvin med 79 kg og 105 kg i støt,Marie Mosing Grythe, Spydeberg Atletene tok bronsemedaljen. Flott innsats av alle tre.