Opp- og nedtur for de norske løfterne i Pristina

​Marcus Bratli. Arkivbilde. 

Jarleif Amdal
25.09.2017
Mens vi venter på en mer utfyllende rapport i fra trener Jostein Frøyd, kan vi orientere litt om dagens prestasjoner på Ungdoms EM i Pristina, Kosovo.
Marcus Bratli fra AK Bjørgvin var først ut av de norske i A-gruppa i 62kg klassen. Han gikk til med friskt mot men ble dessverre stående uten sammenlagtresultat etter å ha bommet to ganger på 88kg og en gang på 90kg i rykk. Marcus kom likevel tilbake og satte 107kg i sitt første støt, men bommet deretter to ganger på 112kg. Selv om Marcus ikke hadde noen god dag på jobben i dag, er det å gå på trynet en del av prosessen med å bli bedre og han allerede signalisert at han tar med seg de erfaringene han har gjort og sikter nå videre mot Nordisk Mesterskap for ungdom i Finland om fire uker. Vinner av klassen ble russeren Garaev som satte ny Europarekord i rykk med hele 127kg. I støt tok han 142kg i sitt andre forsøk og avstod fra siste løftet.

I A-gruppa i 53kg klassen stilte Norge med Tiril Boge fra AK Bjørgvin og Helene Skuggedal i fra Larvik AK. Begge virket veldig forberedt både fysisk og psykisk og leverte sin beste konkurranse noen gang. Helene var først ut og satte alle sine rykk med 52kg, 54kg og 56kg. Tiril var ikke ringere da hun også satte alle sine rykk med flott serie på 56kg, 59kg og 62kg. Siste forsøket var også en forbedring av hennes egen norske rekord med 1kg. Etter rykk lå nå Helene på 10. plass mens Tiril oppnådde en 6. plass med sitt rykk resultat.

Tiril var først inn i støt og fortsatte der hun slapp i rykk med en perfekt serie på 68kg, 71kg og 73kg. Med det fikk hun 135kg sammenlagt og slo da Helene sin norske rekord sammenlagt med 1kg. Helene var skikkelig på hugget og virket fast bestemt på å gjenerobre sammenlagtrekorden hun nettopp hadde mistet til Tiril. Med en solid støtserie på 75kg, 78kg (norsk rekord) og til slutt hele 80kg tok hun ledelsen i det interne norske oppgjøret, tok tilbake sammenlagtrekorden sin og forbedret samtidig sin egen norske støtrekord med 3kg. Plasseringsmessig i støtkonkurransen ble det en 11. plass til Tiril med 73kg mens Helene fikk en 6. plass med 80kg.
 
Sammenlagt plasserte Tiril seg på en flott 9. plass med 135kg mens Helene kapret 8. plassen 1kg foran Tiril med 136kg. Vinner av klassen ble Azimova fra Aserbajdsjan som fikk 78kg i rykk og 96kg i støt. Det at vi nå har to jenter som greier å levere sin beste konkurranse noen gang på sitt aller første EM er særdeles imponerende. Det krever så mye mer å løfte på en internasjonal scene enn på et vanlig stevne hjemme i Norge og vi berømmer derfor trenerne i AK Bjørgvin og Larvik AK som har forberedt sine utøvere til å kunne være best når det gjelder.
 
Bra jobbet alle sammen og gratulerer så mye!