RM på Østlandet 2017

​Glade medaljevinnere ved RM som ble arrangert i Gjøvik. Foto: Nicolai Roness

Nicolai Roness
25.10.2017
Stor oppslutning om RM på Østlandet hvor de totalt deltok 50 deltakere hvorav 24 kvinnelige.

Regionsmesterskap i vektløfting – Østlandet vektløfterregion
Det var mange som møtte i Gjøvik Tennishall med skjerf og lue da det var duket for regionsmesterskap på riktig side av Mjøsa. På andre siden er det ingen vektløfterklubb, så da hadde det blitt vanskelig å arrangere et stevne for 50 deltakende. Det var totalt 24 kvinnelige deltakere fordelt på 3 puljer, hvorav 3 var veteraner. Det var også 3 veteraner på herresiden.

Ungdom kvinner:
Ungdommene Iben Karete Karlsen og Hanne Synnøve Totland, begge fra Gjøvik Atletklubb (GAK), åpnet stevnet med brask og bram. Begge løftet 6 godkjente løft og dro hjem med det edleste metall rundt halsen.

Junior kvinner:
Beste Junior Kvinne ble Kaya Synnøve Kristiansen fra Spydeberg Atletene (SA) med 127 kg sammenlagt foran Selina Fredsvik Hillestad fra Oslo Atletklubb (OAK) med 83 kg sammenlagt.

Veteran kvinner:
Camilla Pedersen fra Christiania Atletklubb (CAK) hadde ikke dagen sin i dag og ble stående uten resultat, men hun satte allikevel ny regionsrekord i støt. Eva Lundberg fra SA gjorde sedvanlig god figur og ble nest beste veteran på kvinnesiden. Sterkest var Agnieszka Brannsether fra T&IL National (TIN).

Senior kvinner:
Høyeste poengsum i RM ble Marie Mossige Grythe (69) fra CAK. Hun vant sin pulje klart med sammenlagt resultat 160 kilo. Hun hadde det første tyngste løftet i SK før Melissa Schanche (75) satte samme vekt. Schanche hadde det tyngste rykket; 6 kg mer enn Grythe, men Grythe vant altså beste løfter med ca. 4 poeng.

Ragnhild Haug Lillegård (58) fra OAK satte ny regionsrekord i rykk og sammenlagt. Hun har allerede rekorden i støt. Lillegård tok gull i sin pulje, gratulerer!

I 63-kg klassen for kvinner ble Celine Mariell Bertheussen fra SA sterkeste løfter. Bertheussen hadde nok ambisjoner om tyngre vekter da hun fra før har regionsrekord i støt og sammenlagt, men det ville seg ikke denne dagen.

I neste pulje ble de tyngste løftene på kvinnesiden utført. I 69-kgs klassen ble det klar seier til Marie Mossige Grythe som løftet 26 kilo mer en konkurrentene. Andreplassen gikk til Mari Myhrer fra GAK som var første løfter til 134 kilo, samme vekt som Janicke Walle Jensen fra CAK tok som da skaffet henne bronsemedalje. Myhrer rykket tyngst, mens Walle Jensen fikk det tyngste støtet.

Marit Årdalsbakke fra Tambarskjelvar IL hadde tatt turen til Gjøvik for å løfte i Norgescupen. Hun gjorde et godt forsøk på 104 kilo i støt som ble underkjent for press.

I den tyngste klassen for kvinner tok Katharina Uthus fra SA seieren med 2 kg over Marita Strømmen fra T&IL National. Uthus rykket 5 kg mer enn Strømmen, mens Strømmen støtet 3 kilo mer enn Uthus!

Ungdom menn:
Gard Sveipe Bahmanyar fra SA gjorde et fenomenalt mesterskap og satte ny regionsrekord for ungdom i vektklasse 77. Først satte den sterke SA ungdommen støt på 76 kilo, for så å like lett sette 80 kilo over hodet i tredje forsøk. Gratulerer til Gard som også tok hjem pokalen for beste løfter i sin klasse.

Veteran menn:
En forsøkte seg på kvalifiseringskravet til EM i 2018; Lars-Thomas Grønlien fra OAK lot adrenalin være adrenalin; siste støt holdt til flybillett til Ungarn neste sommer. Gratulerer!

Mafiasjefen fra SA, Johan Thonerud (94), gjorde en god figur i første pulje og ble nest beste veteran på poeng. Den sterkeste veteranen var allikevel Alexander Bahmanyar (94) fra samme klubb.

Senior Menn:
Beste løfter i denne kategorien ble Daniel Roness Strand fra SA. Daniel forsøkte seg på sine egne Norgesrekorder som han satte for henholdsvis en og to måneder siden i både rykk og støt, men det ble dessverre med forsøket denne gangen.

Trygve Stenerud Nilsen (77) fra OAK fikk sammenlagt 200 kilo og vant 77kg klassen foran Christian Lysenstøen fra SA.

I 85 kg klassen var det hard kniving om førsteplassen; Leik Simon Aas fra TIN meldte de tyngste vektene, men hadde ikke helt dagen. Eirik Mølmshaug fra Lørenskog Atletklubb (LAK) derimot hadde sitt beste stevne og brøt 300 poeng-barrieren med god margin. 260 kilo sammenlagt holdt til seier for Mølmshaug, 1 kg foran Aas.

Litt større margin ble det i 94kgs klassen. Jardar Tøn fra GAK forsøkte seg på de tyngste vektene på stevne siden han ble skadet på regionssamling i sommer. De gamle taktene er ikke helt på plass enda, men det holdt til en andreplass rett etter Bent Furevik fra LAK som gjorde det veldig spennende ved å bomme de to første støtene, mens det tredje satt godt. Det holdt til en 11 kgs seier foran Tøn.

I siste og tyngste pulje, både på kroppsvekt og ellers, var det duket for både drama og perser. I 105 tok Tor Kristoffer Klethagen fra GAK en 5 kgs seier over Lars Joachim Nilsen fra TIN. Lars Joachim hadde dagens tyngste løft på 150 kg. Kjempen forsøkte seg på 156, men det gikk dessverre ikke. Tor Kristoffer forsøkte også på nye tall, riktignok i rykk. Her bommet arrangørklubben på høyningstidspunktet, og Klethagen valgte å ikke forsøke det siste løftet da han ikke fikk de vektene han ville.

I den aller tyngste klassen sikret GAK seg enda en gullmedalje da Bjørn Christian Stabo-Eeg fikk nye perser i både rykk og støt. 263 kilo sammenlagt holdt mer enn nok til seier over Marius Haave.

Gjøvik Atletklubb takker for denne gang og ønsker velkommen tilbake ved neste anledning.