Treningssamling Sør-Vestlandet mars 2018

​Foto: Sør-Vestlandet Vektløfterregion

Larisa Izumrudova
31.03.2018
Regionsamling i Sør-Vestlandet vektløfterregion
Regionsamling ble arrangert av Stavanger VK i Siddishallen, Stavanger. Det var regiontrener, Larisa Izumrudova, som utførte den, og alle 25 som var påmeldt, deltok. Av disse var fire nybegynnere og tre utøvere fra Rekruttgruppe i SVVR: Kamilla Storstein Grønnestad Tysvær VK, Brattli Marcus AK Bjørgvin og Tord Gravdal Vigrestad IK. 

Treningssamlingen begynte på lørdag. Da var det trening fra kl 12.00 til 14.00 og fra 18.00 til 20.00. Fra 14.30 til 16.30 spiste deltakerne lunsj. Det ble servert pizza, og vi hadde sosialt mens vi spilte bowling. Det var også fritid fra kl 16.30 til 18.00, som deltakerne brukte til å sjekke inn på hotellet og slappe av før andre treningsøkt på lørdag. På søndag avsluttet vi treningssamlingen med trening fra kl 11.15 til 13.15.

Deltakerne trente etter sine egne program. Regiontrener hadde også laget et program som noen av deltakerne brukte. Mens utøverne gjorde øvelser, gikk regiontrener rund slik at hun kunne være oppmerksom på alle personene. Larisa korrigerte feil i teknikk, anbefalte hjelpeøvelser og gav gode råd. Noen av deltakerne fikk oppgave å utføre hjelpeøvelser på trening hjemme til å korrigere feiler i teknikk. Klubbtrenere: Bernt Petter, Yordanka og Tom var med på samlingen og hjalp til regiontrener for å utføre den. 

I tillegg til samlingen var det utført en del av klubbesøk. Regiontrener Larisa Izumrudova kom til Siddishalen på fredag kveld og hadde samtale med Tom Yanessen under kvelds treningsøkt. Larisa fikk informasjon om trenings dager og tider, trenings miljø og trenings rutiner.  

Hun hadde også samtale med utøvere fra rekruttgruppe. De har fått vite om at de er inkludert i Rekruttgruppe 2018 i SVVR og kunne være innkalt til LL-samlinger. De har også fylte ut obligatoriske kontrakter og noen dokumentasjoner som gjelder trenings rutine. 

Tilbakemeldinger fra deltakerne har vært veldig positive. Alle synes de har lært mye i løpet av helgen, og i tillegg til at det var mye trening. Det har også vært en fordel til å ha fritid mellom trenings økter og begynne ikke morgen treninger for tidlig på morgenene.