Østlandsmesterskapet 2017

​Tønsberg Kamertenes Kim Eirik Tollefsen ble beste løfter ved Østlandsmesterskapet. Foto: Terje Gulvik.

Jostein Frøyd
22.01.2017
Foruten Kim Eirik Tollefsen, som ble beste senior løfter, imponerte Helene Skuggedal med norsk rekord.

Lørdag 21.1 arrangerte Larvik Atletklubb årets regionale mesterskap for østlandet. Dette er og første del av årets norgescup.

Det var 82 påmeldte men når stevnet var i gang var det 68 som hadde møtt opp. Stavernhallen var i perioder godt fylt opp både på de to konkurransepodiene på hver side i hallen og tribunen var også godt fylt opp i perioder.

Helene Skuggedal, Larvik AK satte norsk rekord i støt med 74 kg i 53 kg klassen for ungdom, hun har enda nesten 2 år igjen i denne kategorien, så å slå Rebekka Tao Jacobsen sin rekord som var 73 kg alt nå var en god prestasjon. I rykk perset hun med 55 kg. Med dette resultatet ble hun klart beste ungdomsløfter blant jentene med 199 poeng. Faktisk var resultatet hennes bedre enn nesten alle senior kvinnene som løftet på mesterskapet.

Bare Rebekka Tao Jacobsen, Larvik AK sitt resultat var bedre med 231 poeng. Rebekka løftet i 58 kg klassen og er inne i en tyngre treningsperiode før vårens stevner. Likevell ble hun klart beste deltaker på mesterskapet blant seniorene og vant 58 kg klassen med 69 kg i rykk og 88 kg i støt. Bak henne av seniorene fulgte Spydebergs Melissa Schanche med 193 poeng hun fikk 75 kg i rykk og 85 kg i støt i 75 kg klassen og Rebecca Tiffin fra Oslo som løftet 68 i rykk og 80 i støt i samme kalssen og 180 poeng.

Beste senior på stevnet ble Kim Eirik Tollefsen fra Tønsberg, han løftet 145 kg i rykk og 190 kg i støt. 363 poeng var et godt resultat nå før vårens større stevner. Bak fulgte klubbkollega Jarleif Amdal som viste sterk og innsatsfylt løfting, han rykket 135 og støtet 165 og fikk 354 poeng. Det er veldig gøy å se Jarleif i slik form igjen, han klarte alle løftene på en god måte, men det krevde mye innsats å få siste støtet under kontroll.

Sebastian Farmen viste seg igjen frem på løftepodiet, han tok sølv i 94 kg klassen på lørdag og fikk den tredje beste poengsummen på mesterskapet. Farmen satte alle løftene sine flott på plass og det ble 120 kg i rykk og 158 kg i støt. Og snek seg med dette rett forran Tønsbergs Roger Myrholt som løftet 6 lette løft og 115 og 150 i 85 kg klassen.

Bak Helene i ungdom jenter fulgte Larviks jentene Sofie Prytz Løwer seg, hun vant 69 kg klassen ungdom med 59 kg i rykk og 70 kg i støt, hun ble nr to på poeng bak Skuggedal i ungdomskategorien. Thea Andersen Larsen på 11 år ble den 3 beste løfteren blant jentene, hun vant 44 kg klassen med ny pers i rykk på 25 kg og i støt fikk hun 31 kg, begge disse viste frem veldig gode tekniske løft.

I ungdom gutter fikk Tønsberg beste deltaker med Daniel solberg som løftet 60 i rykk og 74 i støt, 161 poeng. Grenlands Trond Karlsen ble nest best med 138 poeng.

Oddry Folkestad fra Tønsberg ble beste deltaker i kvinnenes veterankonkurranse med 199 veteranpoeng og Bjørnar Olsen fra Grenland var best i mennens veterankonkurranse med 350 poeng.

Mesterskapet ble gjennomført på to konkurransepodier, det var 2 separate fulle oppvarminger med 4 oppvarmingspodier på hver plass. Arrangøren hadde hele 23 personer ført opp som funksjonærer/skivepåsettere under mesterskapet så en enorm oppslutning fra klubben ligger bak et slikt arrangement, i tillegg fikk vi god hjelp fra flere av klubbene med å dekke opp oppgavene som et slikt stort mesterskap krever.

-------------------------------------------

MVH Jostein Frøyd