Sol Anette Waaler i tysk liga

​Sol Anette Waaler i støt for Obrigheimer Gewichtheber.

Tryggve Duun
17.02.2019
Sol Anette Waaler løfter denne sesongen på laget Obrigheimer Gewichtheber i Tyskland. Denne helgen møtte de Mutterstadt som ledet Bundesligaen, og det sto om en plass i finalen for begge lag.

​Over 1000 tilskuere møtte opp for å få med seg kampen og for å støtte hjemmelaget Obrigheim. Mutterstadt trengte 1 poeng og Obrigheim trengte 3 (dvs vinne i rykk, støt og sammenlagt) for å være sikret plass i finalen. Mutterstadt har et av de sterkeste lagene i tysk Bundesliga med blant annet stjernen Max Lang, samt at de hadde forsterket laget med å hente Mohamed Ehab fra Egypt. 

Rykk konkurransen var veldig jevn. Sol fikk kun med seg ett rykk på 81kg, men Obrigheim tok seieren med 0,6 (!) poeng. Det var med andre ord en tøff konkurranse og mye spenning underveis. 

I støt hadde Sol en solid støtserie med 102-105-107, der sistnevnte var lettest. Resten av laget fulgte opp med gode løft og det var jevnt helt til de siste to løfterne skulle gjøre sine siste forsøk. Det var derfor full jubel i Obrigheims hjemmehall da Mohamed Ehab bommet på sitt siste støt, og seieren var sikret. 

Magisk stemning og en utrolig fin opplevelse å ta med seg. Sol sin løfting lover godt til både NM og EM, så her gjelder det å holde trykket oppe.