Sportssjefens oppsummering av EM-uka

​Det var lagt til rette for et flott arrangement i den fine arenaen. Foto: Tryggve Duun

Jarleif Amdal
03.04.2018
EM er over for denne gang og vi ser tilbake på et godt gjennomført mesterskap sett med norske øyne.
Det er utfordrende å trekke frem en bestemt prestasjon da alle de norske utøverne leverer, men Kim Eirik sin seier i B-puljen og 9. plass sammenlagt i den tyngste klassen står i hvert fall frem et solid resultat etter et tungt fjorår preget av mye skader.

For resten av laget er det gledelig å se at det satses friskt og at utøverne er offensive i konkurransen. Skal man kunne vinne må man heller ikke være redd for å tape. Selv om det ble litt stang ut denne gangen er det stor grunn til å tro at det går andre veien neste gang. Vi gratulerer våre naboer i Sverige og Finland med flere medaljer og flotte resultater etter lang tids tørke. Vi håper at dette inspirerer de norske utøverne og deres trenere til å fortsatt legge ned det daglige arbeidet som kreves for å nå toppen. Selv om flere av de største vektløfternasjonene er tilbake igjen neste år synes ikke denne toppen å være like langt unna som tidligere.

I nasjonskampen er det hjemme nasjonen Romania (8 utøvere) som topper på kvinnesiden foran Polen (6 utøvere) og Italia (6 utøvere). Norge havner med sine fem utøvere på en 8. plass. I målsetningen for toppidretten i NVF (presentert i prosjektbeskrivelsen til LL-prosjektet) er det satt et mål om at de norske jentene skal være blant topp ti på EM innen 2020. Med tanke på at syv nasjoner ikke fikk stille i år kan man ikke si at denne målsetningen er helt oppnådd enda men vi kan si at vi er godt på vei.

På herresiden er det flere nasjoner som stiller med fullt lag og statistikken toppes av Georgia foran Romania og Polen. Norge med to utøvere havner på en 19. plass. I målsetningen har vi satt et mål om en topp 15. plassering innen 2020. For både kvinner og menn handler det om å få flere norske utøvere kvalifisert til mesterskapet. Siden vi stiller med en rekordstor tropp i årets mesterskap (med unntak av EM på hjemmebane i 2016) er det en spennende tanke å håpe at vi nå er på en oppadgående bølge.