Ungdom- og juniorsamling på Toppidrettssenteret

Jostein Frøyd
12.12.2017
Ungdom- og junioransvarlig, Jostein Frøyd, ledet samlingen for våre beste unge løftere.
Følgende deltok: Emma Hald, Tiril Boge og Marcus Bratli, AK Bjørgvin, Aron Sussmann, Eskil Andersen, Torgeir Bentsen og Solveig Smistad, Stavanger VK, Sofie Prytz Løwer og Dennis Lauritsen, Larvik AK, Øystein A. Skauge, Nidelv IL, Kim A. Kværnø, Hitra VK og Robert A. Moldestad, Breimsbygda IL. 

Dette ble en stor samling med 12 deltakere totalt, samlingen ble ledet av Jostein Frøyd, og med hjelp av Egon Vee Haugen torsdag og fredag og av Fredrik Kvist Gyllensten på lørdag og søndag.  Alle dagene startet med en morgentur ned til Sognsvann, og vi fikk gode måltider servert i kantina. 

Noen av utøverne hadde eget program, men de fleste kjørte felles, hoved fokuset på øktene var å jobbe med den tekniske utførelsen av løftene og en del styrke og basis trening. For mange av deltakerne var dette en samling på slutten av en lang sesong, så det var varierende overskudd. Likevel ble det satt noen perser i doble løft og mange gode løft i hjelpeøvelser til rykk og støt. I rykk var det fokus på balansen i drag og sitte posisjonen, det ble gjort rykk med stopp i draget og heng rykk med stopp ved kne, og rykk dragene ble det kjørt med 4 stopp på vei opp for å holde gode posisjoner og for å styrke med statisk trening i stoppene. I tillegg ble det kjørt en del rykk på puter. 

I støt ble det jobbet mye med posisjoner i overstøt, det ble lagt inn noe ekstra overstøt i fra splitt til splitt posisjon som oppvarming til noen av støtøktene, og det var fra 2-3 overstøt på alle seriene med støt. Flere satte og perser i doble støt på lørdagens andre økt. 
Lørdag ble det gitt en del individuelle tilbakemeldinger på øvelser det kunne være lurt og ta tak i, for hver enkelt i forhold til bevegelighet, dette var det Fredrik som sto viste utøverne. 

Fredag fikk vi et godt foredrag fra Andre Baumann fra ernæringsavdelingen på Olympiatoppen, han snakket en del om hva gode måltider kan være og om tallerken modellen som en måte å bygge opp innholdet i det en forsyner seg med. Ellers viste han og en del om innholdet av næringsstoffer i mat sammenlignet med kosttilskuddsbarer, noe som viste at det ikke trengtes store brødmåltidet for å gi ca likt næringsinnhold som en bar, og fordelene i brødmåltidet var at den maten og hadde en bedre innhold av mineraler og vitaminer enn det vanligvis er i barer.