Ungdomslandslagssamling i Stavern

​Deltakerne på landslagssamlingen sammen med trenere og ledere. 

Jostein Frøyd
01.08.2017
NVF arrangerte samling for landets beste ungdommer i Stavern fra 26.-30. juli. På samlinghen var utøverne innom blant annet toppidrettssatsing, antidoping (ADAMS), mye trening, og sosiale aktiviteter.

NVF arrangerte en 5 dagers samling i Stavern i Larvik Atletklubb sine midlertidige lokaler på Tanum, det er en gammel og romslig gymsal og den viste seg godt egnet til samlinger av denne størrelsen. Det var et tilbud om felle program til de som ønsket det men det var og mulig å trene egen plan for de som ville det. Det ble jobbet med teknikk og balanse i de forskjellige delene av løftet og det ble satt mange gode løft. Til og fra trening ble det kjørt, Larvik AK sine medlemmer stilte villig opp for å få transporten til å skje til ønskede tidspunkter. 

 

Utøverne bodde på JKØ Stavern(politiskolen), der var det to hybler som var leid inn med egne bad og små kjøkken på hvert rom. 

 

Dagene startet med en morgenøkt 07.30 på ca 20 minutter ute, det ble korte gåturer, variert med forskjellige lette bevegelser og tøyevarianter. Det ble og lagt inn lett spenst og svømming. 

 

Måltider ble ordnet så de selv laget egne frokoster, mellommåltider og kveldsmat, mens det ble en bedre felles lunch med varm og kald buffet i fra JKØ sitt kjøkken, denne var med i prisen på overnattingen. Middagene ble organisert av mødrene til Helene og Sofie. 

 

På onsdag, torsdag og lørdag ble det holdt teori økter, onsdag og torsdag ble det gjennomgått litt i ADAMS og det ble snakket om 24 timersutøveren og hva som skal til for å bli god, og det ble snakket om planlegging og struktur i treningsverdagen. Program, årsplaner og treningsdagbøker ble tatt opp. Lørdag fikk vi et flott foredrag fra Per Eftang som er mentaltrener, dette var et flott foredrag som tok for seg litt om hva det vil si å drive aktivt med mentaltrening. Foredraget virket fengende og det ble stor aktivitet og mange spørsmål fra landslagsgruppen. 

Det ble her snakket om målsetting, trenings og økt mål hvor minst en av dem skal være gjennomførbare, han normaliserte prestasjonene mellom toppnivå og akseptabelt bunnivå og snakket litt om årsaker som fører til uakseptabelt bunnivå, det som gjør at en kan bomme på et løft som er veldig lett eller at en ikke forbereder seg til ting. Fokus områder og seg selv i fokus var noe av det viktige som ble tatt opp, så en ikke bruker energi på det som en ikke kan påvirke. Og så nevnte han at alle har ulike utviklingskurver, så utøverne var tjent med å ikke bli frustrert når en treningsvenn eller konkurrent hadde fremgang, for neste periode så ville det være motsatt og en selv som hadde fremgang og ikke den andre. Hvis en holder rett fokus i perioden det ikke er synlig fremgang. Foredraget var på over 1,5 timer og det ble vist filmer, tegnet og forklart og en aktiv spørsmålsrunde etter.

 

Fredag ettermiddag ble det arrangert en lengre basis økt med fokus mot friidrettsøvelsene til 5 kampen, Robert ledet en god oppvarming her og det ble gjennomført en god økt og så ble det en drøy time rundt i havnebassenget i Stavern på Kajakker og SUP brett fra Stavernopplevelser.

 

Deltakere på samlingen var Robert Andre Moldestad, Breimsbygda, Solveig Smistad, Stavanger, Markus Bratli og Tiril Boge, begge Bjørgvin, Kim Kværnø, Hitra, Øystein Skauge, Nidelv, Helene Skuggedal og Sofie Prytz Løwer begge Larvik. Ledere på samlingen var Jarleif Amdal og Jostein Frøyd