VM i USA - tredje rapport fra sportssjef

Her løfter Roger på NM Senior 2017. Foto: Fra arkivet

Jarleif Amdal
03.12.2017
Roger Behrmann Myrholt fra IF Tønsberg-Kameratene deltok i sitt første senior VM i går, og gjennomførte en fin konkurranse med fem av seks godkjente løft.

Roger konkurrerer vanligvis i 77kg klassen, men valgte denne gangen å stille i 85kg klassen etter å ha toppet formen til Nordisk Mesterskap og u23 EM tidligere i høst. VM ble i så måte et erfaringsstevne for Roger, som forhåpentligvis kommer til å delta på flere større seniormesterskap i fremtiden. I likhet med Sarah har Roger også virket sterk hele oppholdet og vi hadde relativt høye forventninger selv om vi var enige om at vi ikke skulle ta ut absolutt alt denne gangen. Vi er nødt til å tenke langsiktig og må ta hensyn til belastningen hvert stevne har på kroppen til Roger slik at vi heller får en jevn og stabil utvikling uten skader.


Roger løftet i den første gruppen som startet kl 08:55 på lørdagsmorgenen. 85kg klassen var mesterskapets største og den eneste hvor man var nødt til å ha en C-gruppe hvor Roger altså løftet. Man skulle tro at en løfter som konkurrerte i 77kg klassen for en drøy måned siden skulle veie inn lett i klassen men Roger veide altså 84,29kg på morgenen. Den høye vekten har også vist seg ved at styrken og stabiliteten har vært veldig bra de siste dagene.

Roger var førstemann ut i rykk konkurransen og vi fikk da timet oppvarmingen perfekt. 127kg er det høyeste Roger har startet i en konkurranse men satt meget fint på plass i første forsøk. Andreløftet på 131kg var likedan og dermed ny pers. I siste forsøk valgte vi 134kg som da var 4kg stevnepers. Roger er litt kort i draget og får en liten utpress på den ene armen men løftet glir igjennom og godkjennes 2-1. Dermed tre godkjente rykk og 4kg pers.

En økning av kroppsvekt gjør som regel størst utslag i støt og vi var naturligvis spente på hvor høyt Roger ville nå i denne øvelsen. Som i rykk var han først ut og satte et glimrende løft på 165kg i første forsøk. Han var likevel en smule heldig da dommerne var litt sene med å gi nedsignal og han slapp vekta for tidlig, likevel ble løftet godkjent 2 mot 1 dommerstemme. Konkurransen var tettere i støtøvelsen enn i rykk og det ble en del venting mellom andre og tredjeløftet slik at det måtte et par mellomløft til på oppvarmingen. Ventingen så likevel ikke ut til å plage Roger i noen stor grad og andre løftet på 170kg satt bedre enn det andre. 304kg sammenlagt var nok til å sikre EM-kravet i 85kg klassen og vi øynet muligheten for å slette den norske støtrekorden i klassen på 174kg. Etter mange bomløft i konkurransen ble ventetiden mellom andre- og tredjeløftet usedvanlig lang og Roger kom litt ut av rytmen slik at rekordforsøket på 175kg ble derfor halvhjertet.

Med 304kg sammenlagt plasserer Roger seg som nr. 7 i C-gruppen og som nr. 14 etter at B-gruppen er ferdig. Hvilken plassering det holder til totalt sett blir avgjort når A-gruppen er ferdig å løfte på søndag. Alt i alt en god gjennomføring av Roger som, i likhet Sarah, har tilegnet seg verdifull erfaring til fremtidige mesterskap. Neste års VM avholdes i Ashgabat, Turkmenistan i november og det hadde vært utrolig gøy om Sarah og Roger kunne fått selskap av flere norske løftere til dette mesterskapet. Det mener jeg er fullt mulig.


Jarleif Amdal
Sportssjef
Norges Vektløfterforbund